Synthetic pins

Synthetic pins, of hard emaille pins, zijn de meest duurzaamste soort met de mooiste kleuren, de lijnen zijn mooi afgewerkt. Synthetic is tevens de populairste soort, die wordt gemaakt in een blanke basisvorm van koper. Het plaatje waarbij de dikte afhankelijk is van de afmeting van uw pin wordt bewerkt en voorbereid om als pin "door het leven" te gaan. Hierbij is uw ontwerp onontbeerlijk.

De buitenranden van de gestempelde basisplaat worden geslepen en afgewerkt en de pin wordt aan de achterkant op het plaatje vastgemaakt. De contouren en fijne lijnen worden gevuld met een speciale en geheime mix van keramische pasta gecombineerd met epoxy in het juiste motief en kleur. Met deze techniek zijn de PMS nummers aan te houden van het origineel. U krijgt een zeer natuurgetrouw resultaat.

Hierna wordt de pin verhit tot zeer hoge temperaturen zodat het verhard tot een sterke laag. Na het emailleren wordt de pin geslepen, gepolijst en nogmaals kortstondig verhit, waarna het zijn schitterend glanzende uitstraling krijgt.
Hierna wordt elke pin afzonderlijk gecontroleerd, voorzien van een vlindersluiting en verpakt. Deze synthetische kleuren geven de meeste diepte in het ontwerp en door de harde laag zijn deze pins krasvast.

Voor de kleur van de basisplaat kan uit verschillende kleuren worden gekozen o.a.: goud, zilver, nikkel of zwart. De meest gangbare keuze bij synthetic is goud.

Mail ons uw logo/ontwerp voor een vrijblijvende offerte.