Info

Een unieke mogelijkheid om u te onderscheiden, een unieke mogelijkheid om anderen te onderscheiden. Pins of speldjes worden al honderden jaren gebruikt voor duurzame en blijvende reclame of luxe attentiewaarde. Behalve deze goede zakelijke eigenschappen is "de pin" ook een gewild verzamel object voor vele particulieren. De bakermat van de pin, zoals vele ingewikkelde ambachtelijke processen, is te vinden in China.

Het is een zeer ambachtelijk proces waarbij in een dun plaatje metaal of koper kleine uitsparingen of inkepingen gegraveerd worden. Deze worden opgevuld met keramisch poeder. Door verhitting van de pin in een oven met hoge temperatuur wordt het keramisch poeder gesmolten en ontstaat een emaillen laag. De pin wordt aansluitend geslepen en gepolijst tot het uiteindelijke sierraad.

De gebruikelijke afmetingen van pin ligt tussen de 20 en de 50 mm. De contourlijn van de pin wordt aangepast aan het ontwerp waardoor het geheel harmonieus wordt. De achterkant van de pin heeft een klein puntig speldje welke eenvoudig door textiel geprikt kan worden. Als sluiting wordt een metalen dopje met vlindersluiting (butterfly) gebruikt die simpel op of van het speldje wordt geschoven.

Nu heeft u een goed en duidelijk ontwerp nodig. Promo Pin kan u hierbij van dienst zijn. Aan de hand van uw schets of logo, al dan niet digitaal, kunnen wij het perfecte ontwerp voor u realiseren. Succes verzekerd!
Promo Pin kan u uitgebreid inlichten over de mogelijkheden die er voor u zijn.